BUNT OG BIES HISTORIE
At lidenskapen min skulle bli blomster fant jeg ut nokså sent, da jeg flyttet tilbake til hjembyen min i 2019. Da gikk jeg fra å være balkongdyrker i Oslo til å bli hage-eier i Molde. Det startet med et lite snittblomstbed, og sommeren 2022 leide jeg en åkerlapp og startet blomsterproduksjon i større skala.
​
Inspirasjonen til Bunt og Bie kommer nok også fra mine år som student i København. Hjemme i Norge på den tiden var kjøpeblomster en ting, og hageblomster noe annet. Kjøpeblomster var noe man kjøpte til morsdag eller høytid. Hageblomster skulle ikke plukkes, de var til hagen. I København derimot fant jeg hageblomster som var kjøpeblomster og bukettene så ut som markblomstbuketter. Torgene bugnet av blomsterbunter og vi syklet gjennom byen med sykkelkurven full av blomsterbunter i gråpapir. Blomster ble noe jeg ville kjøpe til meg selv.
​
De siste årene har blomsterdyrking blitt en trend. Internett har gjort det lett å finne kunnskap og gå i skole hos de beste. I 2022 fullførte jeg mine første blomsterdyrkerkurs hos to damer jeg beundrer; Erin Benzakein (Floret Flower farm), og Lisa Mason Ziegler (Gardeners workshop).
​
Og her er vi. Bunt og Bie går inn i sin tredje sesong. Har du kommet deg gjennom hele denne teksten vil jeg avslutte med å takke deg for at du leste, og for at jeg får dele min drøm med deg.
​
Vennlig hilsen
Ragnhild Refsnes


HVORDAN BLOMSTENE DYRKES
Alle blomsterplanter dyrkes fra frø hver sesong. De sås innendørs i omganger og flyttes gradvis ut for å herdes til livet ute. Underveis i prosessen brukes alltid miljøvennlige dyrkemidler som er godkjent for organisk dyrking. Det gjelder jord, gjødsel, kompost og bruk av bioduk i bedene. Jeg sprøyter ikke mot innsekter fordi det er viktig for meg at min lille åkerflekk skal være en del av et sunt økosystem.
